Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Piškotki

Uporaba piškotkov na naši spletni strani


Pravna podlaga

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah. Odločbe novega zakona veljajo za vse spletne strani, ki za svoje delovanje uporabljajo spletne piškotke in podobne tehnologije. Uveljavljati se pričnejo z dnem 15.6.2013.


Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se prenesjo na računalnik uporabnika ob obisku spletne strani. Običajno se uporabljajo za delovanje bistvenih elementov spletne strani in izboljšanje uporabnikove izkušnje. Piškotki so lahko shranjeni le za čas trajanja ene seje ali pa dlje. Ob vsakem nadaljnem obisku spletne strani lahko le ta ponovno pridobi informacije iz že shranjnenga piškotka na uporabnikovem računalniku in ga tako identificira, vendar piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne dajejo dostopa do računalnika.


Piškotki, ki jih uporablja naša spletna stran

Piškotek Namen Upravljalec
_utma Analitika Google
_utmb Analitika Google
_utmc Analitika Google
_utmz Analitika Google
_ga identifikacija uporabnika
candybox.si
_gat identifikacija uporabnika candybox.si
PHPSESSID seja
candybox.si
currency in langugage  za ohranjanje jezika in valute 
candybox.si
pištkotki družbenih omrežij  le ob deljenju vsebine spletne strani  
sharethis


Piškotki so pogoj za uporabo strani. Pred prijavo v stran se piškotki ne bodo naložili na vaš računalnik, naslovna stran vsebuje le lastne piškotke, ki skrbijo za izbiro jezika, valute in identifikacijo seje.


Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno.